Arviointeja

Näkymä työsalkkuun sattumanvaraisena päivänä.Esimiesarviointi


Minulla oli ilo työskennellä Jari Kähkösen kanssa hänen kirjoittaessaan Kontrolli-lehteen. Miehen tuotanto kautta linjan kuuluu Kontrollin historian parhaimpiin artikkeleihin. Joskus kuitenkin tuntuu että ilo oli kokonaan minun puolellani. Kuten Jarin teksteihin tutustumalla saattaa huomata, olen toisinaan aprikoinut onko hänen silmäänpuraisevan läpitunkeva lähestymisensä itsetarkoitus vai tuleeko se täysin luonnostaan? On kuitenkin hyvä ettei kaikki ole yhtä suurta konsensusta. Niin ikään näinä Google- ja Wikipediajournalismin aikoina Jari on poikkeuksellisen pedantti ja vaivaapelkäämätön lehtimannerheim, joten hänen työpanostaan ja -jälkeään voi vilpittömästi suositella. Tekstien pituudesta ja paikoittaisesta monimutkaisuudesta huolimatta hän on myös lukijalle vaivan arvoinen sisällöntuottaja, mikäli käsitellyt aihepiirit kuuluvat kiinnostuksen kohteisiin.

Antti Sirkkala
Entinen päätoimittaja
Turvallisuusalan aikakauslehti Kontrolli
Vertaisarviointi


Jari Kähkönen kirjoittaa siitä, mistä muut eivät uskalla. Nostan hattua miehen innokkuudelle kaivaa epäkohtia ja kirjoittaa niistä poleemiseen tyyliin. Kolikon kääntöpuolena on paikoin kyvyttömyys nähdä asioiden toista puolta.

Kähkösen kirjoitustyyli on polveileva, paikoin jopa kryptinen. Lähes novellimittaiset kirjoitukset tekevät joskus lukemisen raskaaksi. Hänelle voisikin todeta vanhan toimitussihteerin sanoin: ”Hyvä juttu, mutta puolet pois!”

Kähkönen antaa kovaa palautetta muille toimittajille, osin aiheestakin. Miestä syytetään yhteistyökyvyttömäksi, mutta itse olen saanut häneltä sekä rakentavaa palautetta että apua turvamieskirjan teossa.

Jan Fredriksson/Yle Uutiset
toimittaja/kirjailijaOff the record? 🙂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


OHJEET

1. Kommenttia ei tarvitse edes tarjota, jos et voi allekirjoittaa sitä omalla oikealla nimelläsi, tittelilläsi ja kotikunnallasi.
2. Ennakkotarkastus on käytössä. Jos kommenttisi julkaistaan, tämä ei pääsääntöisesti tapahdu välittömästi.